måndag 20 oktober 2014

Övrigt: Världskarta över pärlodling


Om du är nyfiken på pärlodling så kan du finna en intressant karta på Sustainable Pearls hemsida. Även om pärlor odlas i liten skala på många håll runt om i världen så är den viktigaste produktionen begränsad till några få länder. Dessa viktigare regioner (samt några mindre) finner du på deras världskarta. Där kan du sedan klicka dig in på ett land eller region för en kortare presentation av område i ord och bilder. Har du aldrig sett bilder av en pärlodling är ett besök på sajten verkligen att rekommendera.

På sajten kan du även finna övergripande information kring hur pärlodling går till, från insamlingen av ostron för odlingarna till skörd. Vill du veta än mer efter det så missa inte en annan mycket informativ pärlsajt, Pearl-Guide.com. Där finner du fakta om det mesta som rör pärlodling samt äkta och odlade pärlor i allmänhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails