tisdag 14 oktober 2014

Månadens pärlmix: Oktober 2014


Månadens pärlmix är två varianter på blågrön och lila med olika nyanser av opaka pärlor med lusterfinish. Ovan en variant med tre färger och nedan en variant med fyra -- sist hittar du också ett foto på nedanstående mix utan de lavendelfärgade pärlorna.

Det är -- ej med avsikt -- lite som maj månads mix med utan de sandfärgade pärlorna -- jag har mina favoritfärger vilket innebär att vissa färger och kombinationer är vanligare än andra i mina månadsmixar vare sig jag vill eller ej.
Utöver färgerna är den stora skillnaden mellan de två varianterna att de lila pärlorna koncentreras till ett block i den första och sprids över ytan i den andra -- något som gör stor skillnad när man kombinerar färger. Om du håller en färg koncentrerad till en yta så syns färgen på ett helt annat vis än om man blandar den med andra färger.

Färgkombon skulle kunna kombineras med en snygg brons, kanske matte metallic bronze, för lite mer färgvariation. Gillar du mer monokroma kombinationer så kan du förstås också gå åt andra hållet och utesluta de lila pärlorna, som på fotot här nedan.
1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails