tisdag 16 september 2014

Projekt: Reading ring

En reading ring eller book ring är snarare ett hjälpmedel än ett dekorativt smycke, men det är en kul liten sak, som är värd att nämna. Idén med ringen är att du med en hand ska kunna hålla en bok uppslagen medan du läser den. Det finns olika "läsringar" att köpa färdiga -- se t ex Thumb Thing och Woodish läsringar -- men du kan även göra dina egna.

En enkel ring finner du instruktioner till på Instructables (av Zabala). Har du tillgång till en 3D-skrivare så finner du mönster till en book ring hos Thingiverse (av Frank Erfurth).

Eftersom ringarna är mer hjälpmedel än smycken är de flesta utseende- och materialmässigt enkla, men du kan förstås skapa dem i vilka material du vill och smycka dem hur mycket du vill.


Foto: Frank Erfurth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails