fredag 5 september 2014

Projekt: Pärlade kedjor


Dagens tips är perfekt för dig som är nybörjare eftersom det ger träning i att öppna och stänga motringar samtidigt som det är en enkel teknik som ger snygga resultat. Dessutom kan grundtekniken/-mönstret varieras i oändlighet beroende på pärlstorlek, pärlform, motringarnas storlek (och form), antalet pärlor per ring och så vidare.

Instruktioner finner du exempelvis hos Instructables där ett par seed beads fästs på varannan motring, eller The Life of Riley där en pärla fästs i varje ring. Du kan även göra varianter med stora motringar och många pärlor, som hos Mom Spark. Eller så kan du fästa några av pärlorna på fritt dinglande motringar (jämför med Shaggy Loops nedan), som hos Lin Making Things.

Tips: Som nybörjare kan det vara bra att satsa på lite större, tunna motringar eftersom det är mindre pilligt och de flesta pärlor har tillräckligt stora hål för att kunna träs på ringen.


Om du inte vill öppna och stänga en massa motringar så kan du istället använda en färdiga kedja med öppna länkar. Det är viktigt att länkarna inte är lödda utan kan öppnas med ett par tänger, precis som motringar, så du kan trä på pärlorna.
Fotnot: En variant på att fästa pärlor (eller motringar) på motringar är chainmailtekniken Shaggy Loops.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails