torsdag 4 september 2014

Nyhet: Swarovski Innovations Fall-Winter 2015/16

Swarovski har släppt sina senaste produkter för nästa års höst- och vintersäsong (2015-16). Säsongen beskrivs med orden "heralds a sense of new freedom from strict precision" och de nya färger, vilka har lila som minsta gemensamma nämnare, är tänkta att spegla denna sorglösa känsla.

Smoky Mauve (till höger ovan) är en romantisk nyans med en elegant och sofistikerad mix av mjuka syrénlila och ljusgrå toner. Den lär ligga mellan light amethyst och provence lavender i nyans. Crystal Paradise Shine (mitten) är en iridiserande, metallisk yteffekt som skimrar i lila, blått och grönt. Beadaholique beskriver den som mellan vitrail light och vitrail medium i intensitet. Sist men inte minst presenteras en ny färg på pärlimitationer. Precis som vid förra säsongens släpp är det en iridiserande två-tonsfärg, men denna gång lila: Crystal Iridescent Purple Pearl. 2014 har varit ett bra år för alla som gillar lila!

Vad gäller färger, missa inte heller patinaeffekterna, som släpptes i sommar tillsammans med nya spikeformer som en s. k. pre-launch. Dessa tillhör också höst- och vintersäsongen 2015. Läs mer om dem här. Nu kan du även finna patinaeffekterna på deras döskallepärlor.

Men septembersläppet innebär förstås även nya former. Nya pärlor är Cross Bead och Arrow Bead samt några nya varianter av BeCharmed ormkedjepärlor. Senaste hängena heter Sun Pendant, ett runt hänge, och Queen Baguette Pendant, som är en avlång baguettslipad kristall. Gillade du deras lilla fyrklöverpärla så kanske du också gillar deras nya Clover Button. Hoppar vi sedan snabbt över de nya flatback- och systenformerna samt Crystal Fine Mesh finner vi Pavé Thread Ring, pläterade kristalltäckta ringar med två motstående hål, som kan användas som exempelvis connectors.

Men intressantast av alla former är nog de tre smyckestenar, som designats av Atelier Munsteiner för Swarovski. Vision kallas kollektionen, som består av tre former av slipad kristall med invändiga bubblande mönster. Nedan kan du se dem i ofärgad kristall, men de säljs även i flera andra färger. Bilderna här gör dem inte rättvisa -- se denna swarovskisida för bättre foton.
För en fullständig genomgång av de nya färgerna och produkterna, se swarovskisajterna Crystals from Swarovski och Create Your Style samt butikssajter som exempelvis FusionBeads, E. H. Ashley, BeadaholiqueFire Mountain Gems och Perles & Co.


*

PS! Mer swarovskinyheter, men inte smyckesrelaterat: är du helsåld på swarovskikristaller så kanske en swarovskismyckad TV är något för dig. Den med 460 stenar smakfullt dekorerade oled-TV:n, som tillverkas i begränsad upplaga i samarbete mellan LG och Swarovski, kommer att visas på hemelektronikmässan IFA 2014 i Berlin 5-10 september. Modellen släpps på marknaden någon gång under det fjärde kvartalet i år.

1 kommentar:

  1. Härliga färger! Lovat gott för klädfärgerna med. Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails