Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 22 september 2014

Nyhet: Bok om de tjeckiska pärlornas historia






Preciosa Ornela har presenterat en ny bok om tjeckiska pärlor: Příběh o perličce/The Magical World of Czech Beads. Den illustrerade, tvåspråkiga (engelska och tjeckiska) boken följer glaspärlans ursprung och utveckling genom historien med fokus på hur glaspärlorna nådde vad som blev något av deras centrum i Böhmen. Boken beskrivs som "written in storybook-like style" med helsidesillustrationer. Författare är Petr Nový, akademiker och curator vid glas- och smyckesmuseet i Jablonec nad Nisou, som tidigare skrivit flera böcker och vetenskapliga artiklar på ämnet. Illustratör är Dominik Strnad.

Ovan kan du se utdrag ur boken. Mer information finner du på Preciosa Ornelas hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails