onsdag 17 september 2014

Inspiration: Hängande pärldesign

Hängande pärlskulpturer behöver inte betyder mastodontverk som de av Thomas Heatherwick, Devorah Sperber eller Li Qing. Det behöver inte vara otaliga pärlor som fästa på tunna trådar skapar skulpturer som verkar sväva i luften -- det kan vara något mycket enklare och rustikare än så. Och framför allt kan det vara design i en skala som passar hemmet.

För bastisRIKE, alias designer Henrike Schoen, är det det senare som gäller med stora, obehandlade bokträpärlor -- specialtillverkade av en lokal snickarmästare för designen -- som träs på en lädersnodd för en 6 cm bred och 50 cm lång (150 cm om hela lädersnoddens längd räknas med) hängande inredningsdetalj. objekt.01, som det heter, kan du läsa mer om här. Numer kan du även köpa den via designerns etsybutik.


Foto: Henrike Schoen/bastisRIKE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails