Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 28 augusti 2014

Projekt: Blomhattpinnar av emalj





Gillar du att emaljera med gasbrännare? Visste du att du kan skapa blomhattpinnar, som påminner om lampwork, med de material och den utrustning du redan har?

Jewelry Making Daily kan du läsa om hur du gör. Med texten följer ovanstående video, som dock inte innehåller några instruktioner utan bara visar hur det går till. Steg-för-steginstruktioner finns i Barbara Lewis ny emaljeringsbok Mastering Torch-Fired Enamel Jewelry: The Next Steps in Painting With Fire.

Om du vill börja med något enklare så har jag redan tidigare tipsat om instruktioner till hur du gör hattpinnar med emaljknoppar (vilket är grunden för tekniken ovan). Tutorials hittar du hos bl. a. Sharilyn Miller, Kalaya Steede och Kalmbach (jämför även med detta). För denna teknik behöver du inget hetare än en liten butangasbrännare, men andra emaljtekniker kan kräva större och hetare brännare.


För hattpinnar i lampwork, se detta blogginlägg, och om du helst vill undvika gasbrännare så kan Faux enamelled headpins eller enamel paint* headpins kanske vara något för dig. [* = emalj används om mycket, i detta fall betyder enamel emaljfärg, en tuff färg speciellt anpassad för metall etc.]

1 kommentar:

  1. Det här tänker jag testa. Jag har alltid varit mycket förtjust i emalj, men kan inte skaffa utrusning för att göra det på "riktigt". Tack för alla trevliga sommarinlägg. Hoppas att din sommar varit härlig! Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails