tisdag 29 juli 2014

Teknik: Brick stitch med tvåhålspärlor


Tema tvåhålspärlor fortsätter. Idag en enkel, men rolig teknik som till utseende påminner om den populärare peyotetekniken, men som sys på ett helt annorlunda vis. Peyote är en vanlig teknik för tvåhålspärlor som twin, superduo etc, men brick stitch kan vara lika användbart. Den stora skillnaden mellan teknikerna, förutom hur de sys, är att brick vanligtvis blir stelare är peyote, som räknas som en mycket följsam och flexibel teknik. Hur mycket stelare brick stitch blir beror dock till stor del på pärlornas form.

Att sy med tvåhålspärlor istället för vanliga pärlor med ett hål behöver inte påverka tekniken så mycket, speciellt inte brick stitch, vilket du kan se i videon.

Instruktionerna till brick stitcharmbandet ovan finner du hos Beadaholique. Där används half tilas, men czechmate bricks eller rullas skulle ge liknande resultat.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails