måndag 23 juni 2014

Projekt: Dekorativa nålhållare av smyckeskomponenter
En nålhållare är ett magnetiskt hjälpmedel som fästs på tyget som broderas och används för att hålla nålen -- ett smidigare alternativ till att fästa nålen i tyget varje gång man tar en paus eller byter till ett annat garn. Med en tillräckligt stark magnet kan man även använda dem för att hålla fast brodersaxen.

Sådana nålhållare har ofta en dekorativ ovansida, som utgörs av en kamé, cabochon, knapp eller liknande. T o m trasiga gamla broscher och örhängen kan användas. Ett bra sätt att använda överblivna eller udda smyckeskomponenter med andra ord -- eller en snabb presentidé för pärlare/smyckestillverkare som vill ge något till en brodös/pärlbrodös.

Tillverkningen är lika enkel som snabb: du behöver två ej för svaga magneter och en plastkamé (akrylkaméer med motiv är ett populärt val), lätt cabochon, glassten, knapp (om den har en ögla på baksidan måste den tas bort om du inte använder ringformade magneter) eller dylikt, som du limmar fast på den ena av magneterna. Tutorials/inspiration hittar du hos exempelvis Needle 'n Thread, House of A La Mode, Be dzaltastic, Stitch Bridgend och Little bit funky.

För mer inspiration, bildgoogla needle minders, som är det engelska ordet för dessa nålhållare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails