torsdag 8 maj 2014

Verktyg och tillbehör: Bead Sweeper


Alla som har många småpärlor att samla ihop efter en pärlsession eller som tappat pärlor på golvet har nog någon gång velat ha ett hjälpmedel för att plocka upp dem snabbt och lätt. För Perler beads (USA:s motsvarighet till Nabbi- och Hamapärlor) finns det en s. k. Bead Sweeper att köpa. Du kan läsa mer om den och se en video på hur den fungerar här. Borsten är framtagen för stora plaströrspärlor, men som tipsas på Bead Buzz-bloggen så kan den också användas för seed beads. "I've tried it with size 15/0, 11/0, and 8/0 seed beads as well as a few larger Czech glass beads and it worked with all of them", rapporterar Julia Gerlach.

Tidigare fanns det även en s. k. Craft Vac, en sorts bordsdammsugare med behållare som fångade upp pärlor, paljetter, glitter etc, men den verkar inte längre finnas på marknaden. Omdömena varierade starkt, inte minst kritiserades de svaga batterierna som gjorde det svårt att suga upp lite tyngre pysselmaterial som seed beads, vilket kan ha gjort att inte så många pärlare ansåg den värd priset. Du kan se en instruktionsvideo till produkten här.


Mer tips för pärlspill
För pärlor med mera som hamnat på golvet är den klassiska lösningen att trä en strumpbyxa över dammsugarmunstycket (så att pärlorna hamna i strumpan istället för i dammsugarpåsen) eller, om spillet inte är så omfattande, surra tejp runt handen och "klappa" fast smitarpärlorna, men det finns även olika tillbehör för att suga eller sopa upp pärlor.

Fler tips på hur du fångar upp spillda pärlor utan att investera i prylar, som ovan, samt hur du minimerar spillrisken hittar du hos Bead-meadia.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails