tisdag 6 maj 2014

Utställning: Smycka Halsen och föreläsning hos Konsthantverkarna

Många gallerier runt om i landet håller då och då smyckesutställningar. I helgen öppnade till exempel den nya utställningen Smycka Halsen i Konsthantverkarnas galleri i Stockholm. I denna medlemsutställning lyfter föreningen fram smycken från fjorton deltagande smyckekonstnärer och metallformgivare. Så här beskrivs utställningen:
Utställningens fokus blir på det exklusiva halsbandet som kan bäras till storslagna fester och eleganta mingel. Alla visar två halsband var, besläktade med varandra, men inte lika. Det ena presenteras i galleriet och det andra i montrar som går att öppna. Med detta vill Konsthantverkarna uppmana till att prova halsbanden och hitta det som är du!
Mer information om utställningen, inklusive introduktioner till medverkande smyckesskapare, finner du här.

I anslutning till utställningen bjuder man även in till en föreläsning på temat svensk smyckeskonst den 13:e maj. Föreläsare är smyckeskonstnären Agnieszka Knap (vars alster du kan se på hennes hemsida). Anmälan till föreläsningen görs via Konsthantverkarnas hemsida.

Konsthantverkarnas butik och galleri finner du på Södermalmstorg i Stockholm. De har öppet 11-18 måndag till fredag samt 11-16 på lördagar. Utställningen Smycka halsen varar till 21 maj.


Foto: Peter de Ru, Creative Commons BY 3.0

1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails