tisdag 13 maj 2014

Projekt: MajskolvarA-maize-ing colorsMajskolvar kanske inte låter så spännande, men om du går bortom den vanliga ljusgula sockermajsen i affären så finns det härliga färgstark majs att inspireras av  -- blå, röd eller flerfärgad som på fotot ovan -- och rocaillepärlor bara råkar ha den perfekta formen för att imitera majskorn på en kolv.

Majskolvarna kan göras på olika vis. Ett projekt anpassat för barn, som använder sig av ponnypärlor och piprensare, finner du hos Cutesy Crafts. Annars är det inte minst square stitch, som faktiskt också heter corn stitch, som används. Instruktioner hittar du hos exempelvis Beadwork.about.com och Native American Beadwork.

Jag har även sett pärlad majs i trådarbete, som här, men dock inga instruktioner.


PS! Flerfärgad majs, som för övrigt är den ursprungliga sorten till skillnad från de moderna gula hybriderna, kan också torkas så att majskornen kan användas som pärlor. Mer om detta kan du läsa hos GardenMama.

PPS! Även om du inte tilltalas av idén att skapa majskolvar så kan de vara perfekt färginpspiration -- bildgoogla native corn och låt dig inspireras av färgerna och färgkomibinationerna.


Foto: M. Ellis/CIMMYT (Creative Commons BY-NC-SA 2.0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails