fredag 7 mars 2014

Tävlingar och utmaningar: Marsutmaningar
 
Ny månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar (för andra under månaden aktuella utmaningar/tävlingar, se tidigare inlägg i kategorin Tävlingar och utmaningar). Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser. Numer finner du även några års- och veckoutmaningar utöver de månatliga i listan.


OBS! Många månadsutmaningar håller på månaden ut eller avslutas upp till en vecka före månadsskiftet, men exakta datum kan variera stort -- många utmaningar har nu deadline i början eller mitten av månaden -- så läs regler och information noga för att inte missa din deadline.

Se alla utmaningar efter sidbrytningen.
~*~


Art Jewelry Elements

AJE har månatliga Component of the Month giveaway där du har chansen att vinna en handgjord smyckeskomponent (t ex pärla, hänge, pärlhatt osv) mot att du skapar något med den, vilket visas upp vid en reveal i slutet av månaden. Utlottningen görs i slutet av varje månad och varar oftast enbart ett par dagar så håll ögonen öppna om du vill vara med! Utlottningarna hittar du här.


Art Bead Scene Blog
Tema för månadens art bead-utmaning är ovanstående målning av naivisten Adolf Dietrich. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead, köpt eller egentillverkad (se bloggen för definition). Månadens prissponsorer är Mary Harding Jewelryoch Eclectic Prairie. Läs mer om utmaningen här.


Art Jewelry Magazine
Amerikanska Art Jewelry har utmaningar på sin facebooksida. Mer information finner du här.


Bead Journal Project
Årslånga pärlutmaningen Bead Journal Project kommer att fortsätta nästa år, men då i en något annorlunda och mer informell form. BJP kommer inte längre att ha någon blogg som sitt nav utan istället flytta till en facebookgrupp -- som du inte måste vara med i -- men framför allt kommer projektet att bli mer individuellt i det att deltagarna själva sätter upp sina mål med avseende inte bara på pärlarbetenas/"dagbokssidornas" storlek och form utan också antalet arbeten som de vill göra (mot tidigare gemensamma målet på en "sida" per månad). I år och framledes kommer utmaningsformatet inte kräva att du anmäler dig under en viss tid före årets början. Information om BJP 2014 samt hur du blir medlem i den nya gruppen hittar du här.


Beadaholique
Månadens tema är grönt. Som vanligt kommer butiken att välja ut finalister och sedan kommer två vinnare av presentkort -- en amerikansk och en internationell -- att väljas genom en öppen omröstning. Läs mer om utmaningen här.


B'Sue Boutiques
B'Sues utmaningar har flyttat till butikens facebookgrupp. Se mer information här (kräver inlogg).


The Curiosity Club
The Curious Bead Shop (alias Rebecca Anderson) har börjat med inspirationskit, vilket i sin tur lett till att butiken nu startat The Curiosity Club, en prenumeration på inspirationskit. Varje månad kan du skapa något med ditt kit och lägga upp en bild på butikens facebooksida för en chans att vinna lite goodies. Läs mer om klubben/prenumerationen (som är på 3 eller 6 månader åt gången) och utmaningen här. Prenumerationerna köper du här.


Earrings Everyday
Bloggen börjar i och med februariutmaningar för dig som gillar att göra örhängen. Utmaningen går ut på att, inspirerad av månadens utvalda inspiration (t ex ett foto, en målning, en film, en dikt, en person, en plats etc), plocka fram vad du har i gömmorna och skapa ett par örhängen. Blogga sedan om det för en blog hop den tredje fredagen i månaden. Mer information om månadens utmaning här.


FusionBeads
Butiken har blandade veckutmaningar under hela året. Tanken är att du ska kunna dela med dig av ditt resultat på deras facebook wall, men alla utmaningar presenteras även på butikens hemsida så du kan utmana dig själv även om du inte är på FB. Detta är ingen tävling och inte en utmaning du behöver anmäla dig till utan det går bra att hoppa på (och av) när du vill. Läs allt om veckoutmaningarna, inklusive utmaningsuppgifter för de närmaste veckorna, här.

Notera att de under mars, för att fire National Craft Month i USA, har dagliga utmaningar istället för veckoutmaningar. Du hittar dem på sidan 30 Day Challenge.


Inspired by Beading Book Club
Andrew Thornton har skapat en nätbaserad bokklubb för kreativa. Läs månadens bok -- du väljer helt fritt vilka månader du vill delta -- och skapa något inspirerat av den, vilket i slutet av varje månad kan visas upp i en blog hop eller bokklubbens facebookgrupp, som du finner här. Det finns även funderingar kring ett chattrum där bokklubbens medlemmar kan diskutera böckerna. Mer information finner du här.

Eftersom några böcker är längre än andra så har Andrew publicerat en läslista. På så sätt kan du börja läsa en månadsbok när du vill och därmed få mer tid att läsa.


Love My Art Jewelry
LMAJ börjar året med att göra om sina månadsutmaningar. Istället för temautmaningar eller fritt skapande så ligger fokus nu på en specifik teknik i ett sk Jewelry Boot Camp. Varje utmaning, som är 8 veckor lång, fokuserar på en teknik som presenteras på bloggen i form av tutorials, artiklar, diskussioner och resurser för att utveckla den. Utmaningen ligger sedan i att lära sig tekniken och använda den på ett kreativt sätt. Mer information finner du här.


Operation Tackle That Bead Stash
OTTBS tänker framöver blanda temautmaningar med de vanliga färgutmaningarna. Denna månad är utmaningstemat ancient civilizations, de tidiga civilisationerna. Månadens twist, som inte är obligatorisk men kan löna sig att inkorporera, är struken för att ge dig fria tyglar.

Som vanligt får du här lov att delta med kreationer baserade på andras mönster så länge du anger designerns namn (gärna med länk). Bloggens fokus ligger på att använda pärlor man redan har hemma: inget krav för utmaningen, men det uppskattas. Pärlmakare kan delta med sina pärlor, inte bara färdiga alster. Alla alster måste vara gjorda för utmaningen, inget gjort tidigare accepteras. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare, som får ett pris från månadens sponsor, att lottas fram. Läs mer om utmaningen här.

OTTBS har också lite längre utmaningar, som handlar om att skapa ett projekt utifrån en gemensam pärlbok, Bead Book and Bounce, som du kan läsa om här.


Personal Collection by Li.K
Ny månadsutmaning, som är öppen för alla former av konstnärligt och hantverksmässigt skapande. Du kan använda dig av andras mönster, men glöm då inte att uppge designerns namn. Läs mer om utmaningen och månadens inspiration, som är ett foto av en indisk brud, här.


Rio Grande
What Are You Working On Now är tillbaks. Det är en återkommande tävling du kan visa upp vad du just nu arbetar med för projekt för en chans att vinna ett mindre presentkort i butiken och synas i deras blogg. Läs mer om det här.


Year of Jewelry 2014
Year of Jewelry (YOJ), en årslång utmaning där du ska tillverka ett smycke på ett tema varje vecka, är i gång även i år. Information finns på denna Facebooksida (hoppas jag: man måste logga in så jag, som saknar FB-konto, kan inte se något). YOJ 2012 kan du läsa om här.Känner du till fler månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails