fredag 14 mars 2014

Projekt: Tredimensionella hallon

Tidigare har du kunnat få tips på mönster till pärlade jordgubbar och nu är det hallonens tur. Eftersom hallon, liksom andra bär i rubussläket så som björnbär och hjortron, är ett bär som är sammansatt av så kallade småfrukter, de små "bubblorna", så passar de perfekt att göra av pärlor som har samma rundade form.

Rubriken och projektens namn till trots kan du förstås även använda samma mönster för att göra andra bär i rubussläktet då många av dem har liknande form. För att göra ett hallon till björnbär är det bara att byta ut de röda pärlorna (eller gula, det finns ju gula hallon) mot glänsande mörkt lila-svarta pärlor.

Gratismönster för hallon i pärlsömnad finner du hos Parts Club (även ett bärprojekt här), My Lovely Beads och Alexandra Matveenko. Betalmönster har The Crimson Moon, CCBeadwork och Simple Bead Patterns.

Andra tekniker för att tillverka pärlade pärlor inkluderar pärlvirkning och pärlstickning. Exempel på det förra finner du hos Siona Karen och exempel på det senare hos CCBeadwork.

Hur du gör hallon med pärlor på metalltråd à la french beaded flowers (och pärldjur för den delen) beskriver Mirbisera.

Du kan också skapa läckra hallon i reliefbroderi (eng. stumpwork). Instruktioner finner du hos Nancy Eha respektive Sew In Love.

Realistiska hallonpärlor

Som avslutning kan nämnas att om du inte vill göra pärlade hallon så kan du istället köpa hallonpärlor. De mest realistiska är troligtvis Elizabeth Johnsons lampworkhallon och Beadjewelryjulias hallon i polymerlera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails