fredag 21 mars 2014

Projekt: Tillverka och modifiera verktygbordeaux - gold smith tools


Verktyg är viktiga för att kunna bearbeta många material och bra, anpassade verktyg är viktiga både för slutresultatet och för den som ska använda dem. Det finns många verktyg att köpa, men ibland behöver köpta verktyg modifieras för att passa användaren och ibland behöver man ett speciellt verktyg som antingen inte finns att köpa alternativt är mycket billigare (eller roligare och mer unikt) att göra själv.

Här är en lista över artiklar med mera som handlar just om detta. När det kommer till att modifiera verktyg ligger fokus främst på att förändra nyinförskaffade verktyg, inte att vårda gamla eller skadade verktyg. Vad gäller att tillverka egna verktyg så tas inte gummistämplar och texture plates upp här. De kan dock i framtiden vara värda en egen text.


Tidskrifter
  • Art Jewelry Magazine July 2013 -- ett nummer på temat verktyg, inklusive instruktioner att tillverka egna, modifiera köpta verktyg samt tips på hur man kan använda udda ting som verktyg för smyckestillverkning.

Artiklar

Tidigare tips och länkar på temat

Egentillverkade verktyg behöver inte vara komplicerade. Speciellt verktyg för att skapa mönster i lera kan vara väldigt enkla, tillverkade av alla möjliga små prylar du kan finna, vilka ger fina mönster, och eventuellt kompletterade med ett enkelt handtag för att göra dem enklare att hålla. Det finns en mängd exempel på detta och nedan kan du se några från Nodigio. Hon beskriver vad hon använder de olika verktygen för här. Några fler verktyg av hennes finner du här.


Blunt Clay Tools I Made


Texture tools och stämplar (för lera) kommer dock, som sagt, att diskuteras närmare vid ett annat tillfälle.


Foton: Samuel Peters (överst) respektive Nodigio (ovan) [via Flickr.com], CC BY-NC-ND 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails