onsdag 12 mars 2014

Pärltillverkning: Pärlgjutformar av knappar


Om du har en vacker knapp (av typen med ögla på baksida) så kan du använda den för att göra pärlor. Pressa den i ett gjutmaterial inte en utan två gånger så du får två delar som passar ihop till en linsformad pärla med motiv på båda sidorna och du har en vacker och alldeles egen pärlgjutform för lera.

Instruktioner hittar du hos exempelvis Inside Out och Hobby Box. Den förra gör sin form av överbliven polymerlera medan den senare använder sig av en speciell gjutmassa. I videon ovan visar Barbara Hanselman hur hon gör sina gjutformar av knappar för keramik.


Att tänka på: Du kan inte sälja pärlor du gjort från knappar hur som helst eftersom knapparna kan vara mönsterskyddade eller upphovsrättsskyddade. Visst finns det antika knappar, men tänk på att vintageknappar kan vara för nya -- och dessutom fortfarande i produktion. Men att göra pärlor åt dig själv är inte olaglig kopierng. Varför inte göra pärlor av knappmotiv åt dig själv eller din familj och designa egna motiv till pärlor du vill sälja (som material eller del av smycken)?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails