fredag 28 mars 2014

Noterat: Svalor i tjeckiskt glas
Flera är de flyttfåglar som har en speciell plats i många människors hjärtan. Sädesärlan, lärkan, göken och svalan är alla exempel på efterlängtade fåglar som signalerar vårens och sommarens återkomst. I smyckeskomponenter kan man återkommande finna svalor. De finns som berlocker inspirerade av klassiska tatueringar, små och större mässingslänkar (se även här), hartshängen, keramikpärlormotiv på medaljonger -- och, som du kan se här, som tjeckiska glaspärlor.

Dessa vackra coinpärlor med inpräglade fågelmotiv kommer från Czech Beads s.r.o. och är designade och tillverkade av Jiri Sikola och Ivana Sikolova. De är 23 mm i diameter och kommer i en mängd olika färger och finishar, inklusive flera stenliknande picassovarianter. De som syns på fotona här är bara ett litet smakprov.
Om du inte vill/kan köpa storpack direkt från tillverkaren så säljs de i mindre kvantiteter hos pärlbutiker och etsysäljare som Stinky Dog Beads (USA), Maya Honey (Slovakien), BeadService (UK) och CzechLaVie (Puerto Rico).


Foto:  Czech Beads s.r.o. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails