onsdag 26 februari 2014

Projekt: Pärlhalsband av chokladtryffel

Den fjärde mars är det fettisdagen, eller Mardi Gras som den kallas på franska. I New Orleans firar man denna dag med en stor karneval (ursprungligen ett firande före fastan som sedan varar till påsk), som bl a är känd för den färgstarka pärlhalsband som delas ut.

Hungry Happenings har en kul twist på de billiga plasthalsbanden -- hon gör halsband av chokladtryffelpärlor färgade i de för festivalen typiska färgerna gult, lila och grönt! Notera att halsbanden är tänkta som dekor: pärlorna är bara pressade ihop, inte trädda, så de kan inte plockas upp eller hängas om halsen.


För mer ätbara smyckesdekorationer, se Söta smycken som tårt- och kakdekor samt Tårtor på tema smycken och pärlor. Vill du istället göra bärbara ätbara smycken, se Egentillverkade godishalsband, Ätbara pärlhalsband av kakor, Smycken av kandisocker och Godispärlor.


Foto: Hungry Hapenings

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails