måndag 3 februari 2014

Projekt: Legohjärtan

Du har säkerligen inte missat detta enkla smyckesprojekt med lite oväntat material, åtminstone inte om du har varit på Pinterest eller en geeksajt någon gång de senaste åren, men jag tipsar ändå idag för det är ett så kul och sött litet projekt.

Inspirationen är lika enkel som genial: det finns en legobit (nr. 3176) som, om den fästs i en likadan bit, bildar ett hjärta. Instruktioner, om du behöver det, finns bl a på Instructables. Här görs det hela till två halsband, som tillsammans bildar hjärtat när bärarna för ihop dem -- ett vänskapshjärta för legogeeks -- men du kan förstås även fästa en kedja som går från den ena biten till den andra och på så vis skapa ett enda halsband där legobitarna fungerar som både dekorativt hänge och funktionellt lås. Eller bara häng upp det i ena öglan som en berlock.


De här halsbanden går numera även att köpa färdiga -- en sökning på Etsy ger över hundra träffar i skrivande stund -- och det finns t o m varianter i sterling silver.


Foto: Monsterlego/Instructables

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails