tisdag 7 januari 2014

Nyhet: Pärlor på nya frimärken
Just före jul presenterade Posten sina välgörenhetsfrimärken för 2014. Årets motiv, som speglar den organisation Posten stöder under 2014, är World Childhood Foundations pärlarmband med plaströrspärlor (Nabbi) och boktstavspärlor. För varje häfte om tio frimärken går tio kronor till Childhood.

I år är det fjärde året i rad som Posten ger ut så kallade välgörenhetsfrimärken, som är en krona dyrare per styck än vanliga frimärken och där den kronan går till en för året utvald organisation. Postens kriterier för val av förmånstagare är att det ska vara en organisation som verkar inom något av områdena bistånd, hälsa och miljö samt att den ska arbeta för att förbättra människors förutsättningar.

I år föll valet på World Childhood Foundation, som arbetar för att ge barn i hela världen en trygg och kärleksfull barndom. Organisationen är bl a kända för sina plastpärlearmband, som de säljer för att få in pengar till sitt välgörenhetsarbete. Många känner nog igen armbanden med sina färgglada plaströrspärlor och bokstavspärlorna som bokstaverar Childhood, men visste du att varje färgad pärla står för en artikel i barnkonventionen? Du kan läsa om de olika färgernas/pärlornas betydelse här.

På Childhood arbetar vi för att alla barn ska få en trygg och kärleksfull barndom.

Frimärkena samt de tillhörande förstadagsbreven och minnespoststämplarna släpps den 16:e januari. I skrivande stund ligger Postens hemsida nere, men du kommer att kunna läsa mer om frimärkena samt beställa frimärken med mera där. Mer om frimärkena kan du läsa på Childhoods hemsida. Utgivningen kommer även att uppmärksammas på Postmuseum i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails