torsdag 14 november 2013

Pärlsort: Villa vs. Pyramid SpikePRECIOSA Villa™ - Iva Mastníková
Foto: Preciosa Ornela [via Flickr.com], cc by 2.0


Preciosa Ornelas nyaste pärlform är Villa, en pyramidformad pärla. Vid en snabb anblick kan den påminna om en annan tjeckisk pressglaspärla, Pyramid Spike (se foto nedan), men det finns ett par skillnader.

Pyramid Spikes, som säljs via amerikanska grossisten York Beads och lanserades i början av året, har du tidigare kunnat läsa om här. Pärlorna är 11x7 mm stora och har ett genomgående hål vid basen som går från en sida till den motstående.

Villa är i jämförelse något smalare och längre med en storlek på 12x6 mm. Hålet verkar sitta något närmare basen än på spikes, men framför allt så är hålplaceringen annorlunda på så vis att hålet går från ett hörn till det det motsatta. Det går med andra ord på diagonalen jämfört med Pyramid Spikes.

För mer information om Villa, se tillverkarens hemsida och artiklarna Costume jewellery made from Preciosa Villa beads, A crown made from glass pyramids samt The "Bead of Nails" bracelet.


Foto: York Beads

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails