fredag 15 november 2013

Pärlsort: Pinch beadsPRECIOSA ORNELA NEWS JUNE 2013Pinch bead är en pärlform i familjen tjeckiska pressglaspärlor. Pärlformen har tillverkats länge och går att finna både nytillverkad och vintage, men den har kanske aldrig blivit den där riktigt kända pärlformen, även om det fått ett litet uppsving på sistone.

Till utseendet kan pärlan nästan beskrivas som en trekantig pyramidpärla eller bicone, men något mindre avfasad -- om än fortfarande med en synlig "midja" -- och mer avlång: standardstorleken är 3x5 mm.

Pinch beads passar lika bra i pärlsömnad (sydda tekniker) som i trädda smycken, gärna som alternativ till just ovan nämnda bicones. Speciellt läckra är de i pärlbollar och hana-amimotiv -- se t ex detta gratismönster på en pärlad pärla och, för ett annat exempel på hur pärlformen faller på plats, dessa armband. Mer inspiration finner du för övrigt bland annat på detta pinboard.


Foto: Preciosa Ornela [via Flickr.com], CC BY 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails