torsdag 21 november 2013

Lästips: Ganoksin publicerar antika böcker


Amerikanska metallcommunityt The Ganoksin Project har under tre årtionden samlat på sig över 40 sällsynta, antika böcker från åren 1871 till 1926 inom området metallarbete/ädelsmide. Böcker som omfattar en mängd olika tekniker och ämnen så som repoussering, patinering, niello, gravyr, lödning, konstruktion, legering med mera, med mera.

Sedan en tid tillbaka har Hanuman Aspler, sajtens grundare, och Charles Lewton-Brain börjat göra dessa böcker med alla sina tips och recept tillgängliga för dagens ädelsmeder och smyckestillverkare genom att digitalisera dem och sälja dem för fem dollar stycket på Ganoksin. Alla böcker är inskannade med en teknik som gör texten sökbar och illustrationer/foton är separat inskannade för bästa kvalitet och möjlighet att zooma in dem.

I oktober nåddes målstolpen 40 digitaliserade böcker och arbetet fortsätter. De till dags dato tillgängliggjorda böckerna finner du på denna sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails