tisdag 22 oktober 2013

Noterat: Under en glaskupa

Smycken med en glasglob kunde du läsa om i Snöglobssmycken och Pärlfyllda smycken, men utbudet av glaskomponenter är bredare än så. Förutom ihåliga pärlor och miniflaskor finns det olika typer av glasglober och glaskupor tänkta att användas med fattningar eller bakstycken och fyllda med allt från glitter och pärlor till torkade blommor och miniatyrer. Eftersom kuporna -- de som har en fattning nedtill -- till skillnad från glober och miniflaskor har en bred bas passar de bra till att bygga upp söta miniatyrscener med t ex fuskmossa, miniflugsvamp och minidjur.

Glaskuporna kommer i flera olika utförande -- glober, höga kupor, halvklot -- och storlekar med tillhörande fattning i form av hängen, fingerringar, . De säljs framför allt av Hong Kongbaserade säljare på DaWanda (personligen har jag goda erfarenheter av findingsupplies) och Etsy: jag känner inte till om något i Sverige säljer dem -- om du har ett tips på någon som gör det, tipsa gärna i kommentarerna.

1 kommentar:

  1. Hittade en webbutik som säljer en glaskupa http://www.drakensparla.se/25x38mmglasglobglaskupahngemssingfattning-p-4993.html

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails