måndag 30 september 2013

Månadens pärlmix: September

På grund av det oförutsedda blogguppehållet så har det inte funnits tid att skapa en månadens pärlmix. Istället blir det därför en mix som tidigare har synts i artikeln Pärla med flerfärgad tråd. Färgerna är dock väldigt passande för september, en månad då mycket i naturen går i färgkombinationen rött och grönt: äppelträden, rönnarna, oxlarna, rådhusvinet, jordgubbsplantorna, jättebalsaminerna -- och snart kommer även andra träd att börja skifta från grönt till rött.

Pärlmixen är inte så mycket en pärlmix eller ens en kombination av pärlfärger eftersom färgen helt och hållet kommer från den brokfärgade silkestråden. Nyanserna kan lätt förändras genom att välja en ljust färgad transparent pärla istället för en klar. Till exempel ger en topasgul pärla en varmare höstton medan black diamond (transparent grå) ger tråden en mörk "antikbehandling". Mer tips kring att pärla med transparenta/klara pärlor och flerfärgad tråd finner du i ovanstående text.

För en riktigt höstig rödgrön färgkombination bör du fokusera på lite murriga nyanser. Klarröd och -grön blir lätt väldigt juligt. Hösten kräver rostiga röda eller rödorange nyanser (alternativt rosatonat som på bilden) och khakigröna toner. Om du inte använder flerfärgad tråd som blir det bäst om du blandar flera olika röda respektive gröna nyanser för att skapa variation och djup -- precis som ute i naturen eller trädgården. Fundera även på att mixa olika finishar.

1 kommentar:

  1. Mycket vackert. Färgerna på silkestråden får mig att tänka på höstens rosor, de tappra som blommar bland höstfärgerna. Kristallen får mig att tänka på en frusen vattenpöl.Jag tycker också om bonusmixen. De här mixarna går ihop till en höstträdgård i mina tankar, som du så vackert beskriver. Anna

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails