torsdag 12 september 2013

Inspiration: Ringhållarhalsband - ringhållarhängen
Fingerringar kan ibland vara ivägen eller riskera skadas t ex vid diskning, bakning, trädgårdsarbete, på jobbet osv. Ett praktiskt sätt att kunna ta av sin ring utan att slarva bort den är att använda ett s k ringhållarhalsband eller ringhållarhänge. Det är ett halsband med hänge som på ett eller annat sätt är designat för att man lätt ska kunna fästa på sin ring på det (utan att behöva ta av sig halsbandet). Det ska vara lila snabbt och lätt att fästa ringen på hänget/halsbandet som att lägga den ifrån sig någonstans.

Själva lösningarna för detta varierar. För den rene pragmatikern räcker det med en halskedja, som träs i en ögla genom ringen, men det finns även lite mer utsirade varianter, vilka även är fina smycken i sig. Bl a Alora Locks har specialiserat sig i halsband där ett vackert lås används som hänge och ringhållare. Det finns även de som säljer varianter med två lås som håller ringen, som exempel här. Emily C är en av de som fokuserat på ett hänge som håller fast ringen, se hemsidan både för foton på hållaren och en kort video som visar hur den fungerar. En betydligt mer avancerad design, specialtillverkad för en vigselring, kan du se hos Chuck Domitrovich.

Det finns förstås även halsband med ringhållare som är gjorda för de som inte alls vill bära ringarna på fingrarna eller som inte ha samma behov av att snabbt och lätt ta av och ta på en ring kanske flera gånger om dagen. Så som detta halsband (där ringarna kan bäras på två vis beroende på typ och antal).


Oavsett vilken lösning man själv väljer  så är två saker mycket viktiga: ringhållare ska vara smidiga att använda och de ska vara säkra. Ofta används hållarna för vigselringar, som kan ha stora både emotionella och ekonomiska värden, det räcker inte med t ex ett s-kroklås eller liknande att hänga ringen på utan det måste vara något som håller ringen på plats till hundra procent. (Ok, en krok som är så tajt att ringen måste tryckas på må vara säker, men å andra sidan kan den skada och slita en mjuk guldring.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails