tisdag 30 juli 2013

Noterat: Världsbroderidagen 30 juli


Kråkspark med seed beads på satinband

  

Broderar du idag? Broderiakademin har utlyst 30 juli till världsbroderidag. En dag som beskrivs så här av initiativtagarna:
”Vi vill uppmärksamma broderiet som fri skapande handling, som kan leda till fria, kreativa tankar och idéer. Vi vill knyta samman våra broderitrådar från en nordlig privilegierad del av världen med stygn som sys av broderande systrar och bröder jorden runt.
Vi vill vara en del av en lustfyllt skapande fredsrörelse.
Gör den 30 juli till en skapande dag för fred, frihet och jämlikhet.”

Broderar du med pärlor eller broderar du smycken med tråd så kanske det är värt att fira. (Kanske med att knåpa på ett bidrag till denna tävling, som snart avslutas?) Och för dig som inte broderar eller bara kan någon enstaka typ av söm så kanske det kan vara en inspiration till att lära sig. Vill du lära dig mer om olika typer av pärlbroderi finner du en samling av blogginläggslänkar i Innehållsförteckningen över tekniker.


Vintagebrosch med minikorsstygn


Broderi -- med eller utan pärlor, för små smycken eller stora tavlor -- är en härlig hobby! Visst, ibland är den långsam, men samtidigt är den meditativ och det är vägen som är mödan värd. Dessutom finns det så många variationer att det alltid går att hitta någon som inspirerar och attraherar just dig. Från korsstygn till guldbroderi, från pärlarbeten till experimentella mixed media-arbeten.

Mer om världsbroderidagen kan du läsa här.


Smocksömsexperiment med pressglaspärlor


Broderi på smyckesdel i filigranstil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails