måndag 29 juli 2013

Månadens pärlmix: Juli

Månadens inspirationspalett går i svala, mättade färger. Den består enbart av två "ingredienser", men får ändå lite variation som tar den ifrån att vara helt monokrom till att bli en analog färgkombination genom att både tråden och pärlorna skiftar i färg.

Silkestråden är flamfärgad i främst en vacker blå nyans, men med inslag av blålila nyanser. Pärlorna å sin sida är s k colour-lined vilket gör att de får sin färg genom en kombination av färgad glasmassa och en invändig infärgning i en avvikande färg. Trots att de i grunden är blå skiftar de därför även lite åt lilablå med små accenter av rosalila (för övrig alltså en perfekt blå att blanda med rosa och/eller lila).

Colour-lined pärlor är perfekta när man vill ha en pärla som har fördelarna både av en opak och en transparent pärla:  du får den transparenta pärlans djup och glans samtidigt som du får den opaka pärlans färgintensitet. Något som passar perfekt till trådar som den här.


4 kommentarer:

 1. Vackert! Maneki+blått=sant! Milka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänka sig! Syrran tror fortfarande det är något fel med mig som först köpte blå tråd och sedan blå pärlor...

   Tack!

   Radera
  2. Vad är det för tråd? Har aldrig set något liknande. Milka

   Radera
  3. Den kallas medium braided silk. Eftersom den är flätat så är den inte så glansig som silkesgarn utan mer matt som sidenband. Lite för tunn och mjuk för att t ex trä ett hänge på en tråd, men skulle kunna passa bra för flätor, kumihimo, virade smycken osv. Och, ja, broderi förstås, vilket är vad den främst säljs till. Kommer från brittiska Stef Francis, som är källan till många av de flerfärgade trådar som visas i mina bloggar.

   Det är för övrigt samma typ av tråd som den rosa-gröna i inlägget Pärla med flerfärgad tråd.

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails