Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 24 maj 2013

Projekt: Miniatyrmycken



bijoux mariée


Vi kan börja med att reda ut begreppen: miniatyrsmycken kan betyda olika saker. Det kan vara 1700-talssmycken med miniatyrmålningar, det kan vara smycken med miniatyrmotiv (t ex minitårtbitar av polymerlera) och det kan vara smycken i miniatyrskala för små dockor eller dockhusinteriörer. Här är det det sistnämnda som gäller.

Hos Gisele's Miniature Creations får du tips på hur du skapar miniatyrsmycken för små dockor. Hon använder sig främst av lim för att fästa pärlorna direkt på dockorna, men mönstren kan även passa dig som vill sy/trä lösa smycken.

Mini Treasures Wiki finns länkar till flera minismyckesprojekt. Några länkar fungerar inte längre, men via sajten kan du finna smyckesprojekt som tjusiga Southern Belle Necklace, Tanya's Tiara Tutorial, Bindels Ornament "guld"halsband, Danas halsband och diamantringar i smyckesaskar. Ett väldigt enkelt, men fint trätt halsband kan du för övrigt finna i dessa instruktioner till sminksbordsaccessoarer från Cynthia Howe.

Cynthia Howe har haft en -- numera utsåld -- onlinekurs i smycken, som du kan läsa om här (värt att klicka om inte annat så för inspirationsbilder). För ännu mer inspiration, se även hennes bildgalleri över sina egna miniatyrer, vilket inkluderar sminkbord, kabinetter och butiksbänkar med bl a smycken. Du hittar dem här.

Miniatyrsmycken kan för övrigt göras för annat än minidockor och dockhusinteriörer. T ex har Kiwa instruktioner till pärlhalsband till smånallar.


För mer minatyrer, se även Miniatyrparfymflaskor av pärlor. Fler miniatyrprojekt med pärlor kan snart dyka upp.

Foto: Le Miniatures de Béatrice [via Flickr.com], CC BY-ND 2.0

1 kommentar:

  1. Så intressant! Jag är så fascinerad av miniatyrer, dockor, dockhus...och tummen mitt i fingret när det gäller riktigt pilliga projekt. Sista meningen lovar gott! Anna

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails