Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 4 februari 2013

Nyhet: Swarovski Elements Innovations Spring/Summer 2014






I sitt senaste nyhetsbrev bifogade Perles & Co en förhandstitt på de senaste nyheterna från Swarovski Elements, vilka är tänkta för nästa års vår- och sommarsäsong. I skrivande stund verkar Perles & Co vara den första och enda butik som har givit pärlare en möjlighet att se de senaste släppen. Denna text kommer att utvecklas med mer information när denna blir tillgänglig för allmänheten.

De nya färgerna på kristall och pärlimitationer är Light Silk (ovan t. v.), Crystal Rose Gold (mitten) och Rose Gold Pearl (t. h.). Färgerna kan kanske bäst beskrivas som romantiska och feminina. Crystal Rose Gold lär bli populär hos alla som gillar koppar och roséguld.

Nya former inkluderar "propellerformade" Molecule lochrose, pavépärlor i BeCharmed-serien samt, mest intressant av allt, Cabochette Bead & Pendant -- kristallpärlor respektive -hängen, som är delvis facetterade och delvis cabochonslipade. Pärlorna fortsätter på samma väg som de chatons som kom förra säsongen och som hade en facetterad baksida och slät cabochonslipad ovansida. Oväntad nyhet är Globe Bead, en helt slät rund pärla utan facetter.

Förhandstitten (i form av en pdf-fil) kan du ladda ned via denna sida.

Apropå blyförbudet så skriver Swarovski Elements också om sin övergång till en patenterad blyfri kristall kallad Advanced Crystal. Mer om detta kan du läsa på Swarovski Elements hemsida.


UPPDATERING: Du kan nu hitta mer bilder och information hos t ex Create Your Style (en Swarovskisajt), E. H. Ashley och Artbeads. E. H. Ashley nämner att ännu en nyhet är att Swarovski nu erbjuder vissa av sina yteffekter på färgad kristall, något som tidigare främst förekommit i custom coatings (effekter som appliceras av en tredje part på uppdrag av en grossist). Glad nyhet inte minst för alla som gillar färgeffekter på white opal.

1 kommentar:

  1. Vackra färger som känns både nya och klassiska. Är jag den enda som tänker "blommor" när jag ser propellerna? Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails