onsdag 20 februari 2013

Nyhet: Smycken i metallera sökes för nya böcker
Skapar du unika kvalitetssmycken och vill få dem uppmärksammade? Då kanske möjligheterna att lämna in foton till galleriböcker eller projektböcker med fotogalleri är av intresse. Att få sina bilder publicerade är inget man får betalt för, även om man ibland erbjuds en gratis kopia eller två av boken, men eftersom ditt namn och kontaktuppgifter publiceras kan det vara ett sätt att visa upp dig för presumptiva kunder och beundrare.

Tänk dock på att förlagen använder sig av de foton du skickar in, vilket kräver att de är av hög kvalitet och lämpliga för tryck. Läs därför fotokraven noga och överväg om du bör få dina smycken professionellt fotograferade.

Just nu finns det tre amerikanska förfrågning för smycken tillverkade i metallera (silver, koppar, brons, stål osv), ett för en "galleribok" och två för bilder till ett fotogalleri i en bok med smyckesprojekt. Vi börjar med boken där din design kan stå i fokus snarare än spelar andrafiol.
Showcase 500 Metal Clay Jewelry
Amerikanska förlaget Lark fortsätter med sina jurybedömda smyckesböcker i 500-serien. Denna gång är temat samtida handgjorda smycken i metallera (silverlera, kopparlera, bronslera osv). För att accepteras måste bidraget till största delen bestå av metallera eller ha en dominerande fokal av metallera. Andra material får dock även användas så länge de inte dominerar över leran. Totalt får varje smyckestillverkare skicka in max fyra bidrag (och max två foton av varje smycke). Smycken som inte publicerats förut föredras och smycken som publicerats i en Larkbok undanbedes å det bestämdaste av förlaget. Smyckena ska vara samtida och får ej vara äldre än från 2010, men ju nyare desto bättre.

Som vanligt erbjuds de lyckliga, utvalda smyckstillverkarna en gratis kopia av den kommande boken, som beräknas utkomma våren 2014.

 Mer information finner du längst ned på denna sida. Deadline är 26 april, men förlaget rekommenderar starkt att du skickar in dina foton så tidigt som möjligt.


Clay Combinations
Cindy Silas har skrivit en bok om att kombinera metall- och polymerlera med 25 smyckesprojekt och flera tekniker. Nu söker förlaget Lark smyckesfoton på temat för bokens inspirerande fotogalleri av innovativa smycken i metall- och polymerlera. Alla utvalda smyckestillverkare kommer att få en kopia av boken, som ska komma ut våren 2014.

Mer information finner du här. Deadline är 1 april.


Silver and Bronze Clay: Movement and Mechanisms
Hadar Jacobsen, kvinnan bakom Hadar's Clay metalleror, lät nyligen meddela att det är dags för en andra utgåva av hennes utsålda bok om silver- och bronslera, Movement and Mechanisms, från 2008. Då mycket hänt sedan dess är boken i behov av en radikal revidering och uppdatering och i samband med detta söker hon foton av smycken folk gjort inspirerade av den första utgåvan av boken. Notera att detta alltså främst gäller dig som använder Hadar's Clay, inte andra märken, har läst boken och har smycken som skapats utifrån dess innehåll.

(Fotnot: Första utgåvan av boken säljs i Sverige av PMC.se, som har den i lager.)


Mer information finner du här. Deadline är sista juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails