måndag 1 oktober 2012

Månadens pärlmix: Oktober

Månadens mix går i höstfärger. På sätt och vis är det höstvarianten av maj månads mix -- men med inslag av grönt. Oväntat många månadsmixar har hittills haft någon rosa eller röd nyans så detta är troligen den sista mixen med rosa på ett tag.

Rosa är kanske inte den vanligaste färgen man tänker på när man hör ordet höstfärger, men faktum är att rosa nyanser kan passa bra till de mer klassiska gröna, bruna och orange höstfärgerna. Rosa som höstfärg har jag tagit upp mer på min andra blogg här (med olika färgkombinationer) och här (höstfoton). 

Blandningen av glas och bärnsten var rent pragmatisk. För en lyxigare mix kan du byta ut glaspärlorna mot passande (halv)ädelstenar. Om du inte har rubin och olivin så kan t ex turmalin vara ett alterntiv. Eller, för en mer ekonomisk variant, byt ut bärnstenen mot fire-polished i topas- och bärnstenstoner. Om du föredrar vinrött så kan du även göra en mix enbart med bärnsten, som utöver den klassiskt gul-orange-bruna färgen finns i just vinröda/brunröda och olivgröna nyanser.


2 kommentarer:

  1. Dit finns olika rosa toner i naturen och i våra trädgårdar på hösten, som ljungen som är en riktig höstblomma. Bärnstensfärgade pärlor är lätta att hitta, eftersom äkta bärnsten alltid varit dyr. En fin höstmix!

    SvaraRadera
  2. En vacker höstmix där det rosa inslaget ger de "vanliga" höstfärgerna en extra kick. Bilderna på höstlöven på din andra blogg är mycket intressanta eftersom du tar fram hela färgpaletten på en av bilderna. Färgmixarna är också fina. Det gäller att njuta av höstens föränderliga färger så länge det varar.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails