onsdag 1 augusti 2012

Månadens pärlmix: Augusti (del 1)
Även denna, den sista sommarmånaden, blir det små veckomixar istället för en månadsmix. Först ut är en enkel, färgstark kombination.

Metallicfinishar har ofta en huvudfärg, som skimrar i flera andra nyanser. Dessa nyanser kan användas för att komponera en passande färgkombination för pärlorna. I detta fall används blå kristallpärlor, som skimrar i gröna, indigo, lila, starkrosa och även några guldiga nyanser. För denna pärlmix av en av nyanserna, den intensiva rosalila, framhävts med hjälp av s k scales i anodiserad aluminium.

Anodiserad aluminium valdes eftersom färgerna ofta är intensiva och klara, vilket matchar den färgmättade, gnistrande kristallen. Både metallen och pärlorna är dessutom opaka.

2 kommentarer:

  1. Har väntat på nästa mix och dina förslag gör mig inte besviken. De här färgerna och finisharna passar perfekt ihop. Metallfjällen är häftiga, har mestadels sett sådana användas i chainmaille och liknande. Inget för mig men de passar ju bra till annat också. Man tänker ju osökt på drakar. Fast din bild får mig tänka på rymdblommor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Har du sett inlägget Scale flowers? Där används just scales för att göra blommor (i chain maille, men man skulle ju också kunna surras ihop den med metalltråd eller brodera fast dem, som jag har gjort med en halvfärdig blomma).

      Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails