Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 6 april 2010

Mönstertips: Wraparmband


Wrap eller wraparmband (wrap bracelets) är benämningen på ett armband som viras mer än ett varv runt handleden. I princip alltså ett armband som förlängts till två eller fler gånger den vanliga längden. Utseendet kan variera, vilket också är anledningen till att wraps dykt upp i flera olika inlägg tidigare. Här har jag samlat alla tipsen om wraps och lagt till flera nya.


Ett enkelt dubbelt armband med lädersnören finns hos Creativ Company, som visar hur du gör armband med dubblerat tjockt lädersnöre (se även Trendiga armband av gummislang eller läder). Ett läderarmband med fastsurrade pärlor beskrivs på The Beading Gem's Journal. Är du prenumerant på BeadStyle kan du ladda ned Naomi Fujimotos Wrap Star gratis, också det mockarem med pärlor. Än mer läder och mocka i olika stil finner du i Leather Scrap Wrap Bracelet, Wrapped Suede Bracelet och Leather Studded Wrap Bracelet.

Missa inte heller En annan typ av wraps -- pärlvävda läderarmband, som tipsar om hur du gör en annan typ av populära armband som dykt upp här och var, inte minst på Etsy. Här används dubbelvikta lädersnören, men lika ofta vaxad bomull, som en rad pärlor vävs fast mellan. Med rätt pärlor kan du få en unisexstil.

De flätade wraps som varit populära under gågna sommaren finner du instruktioner till exempelvis i Panduros "multismycke" och hos Pretty Lil' Things. Dessa kan även göras av tygremsor och -band, så som visas i Braided Wrap Bracelet och Scrap Fabric Wrap Bracelet. Vill du inte fläta själv finns det färdigflätade läder-/mockaarmband att köpa, t ex hos Fru Pärla. Där finns även bildexempel på hur ett armband kan se ut efter att ha pyntats med berlocker.

Just att fästa berlocker på äkta sidenband (t ex fairy ribbon) är även det en stil som använts av framstående designers. En lite mer utsirad variant med inslag av smyckeskedjor visar Ute Bernsen i Twice as nice. Också det en variant som även kan bäras som halsband. Se även Lisa Kans romantiska projekt Botanical Silk Corsage Bracelet.

Inte så många wraps är trädda eller länkade, men exempel finns, även om det då oftast handlar om långa halsband som kan bäras som armband. För projekt, se t ex eeBeads, Kiwa och Jewelrymaking.about.com. Tiny Beads Triple Fold Bracelet är dock enbart tänkt som armband med pärlor trädda på elastisk tråd.

Ibland räknas även armband av memory wire eller armband/halsband med magnetpärlor till wraps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails