Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 7 april 2010

Material: Blackstone


Blackstone, även särstavat black stone, är precis som det låter en svart sten. Och specifikare än så är svårt att beskriva materialet för blackstone är ett samlingsnamn för flera olika svarta stenar, bl a jaspiser, som kan poleras för att passa i smycken. Stenen behöver inte ens vara naturligt svart: blackstone är ofta färgad med permanent svärta.

Stenen påminner en del om svart onyx, men är oftast inte lika glansig som den. Blackstone förekommer även i varianter med matt, etsad/sandblästrad yta, varav vissa är mönstrade likt den runda pärlan i fotot ovan. Det finns också många snidade blackstonepärlor.


Källor:
Fire Mountain Gems: Blackstone Gemstone Properties
Rings & Things Gemstone Index: Black Stone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails