Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 30 november 2009

Tidsfördriv: Designa smycken med Nintendo DSi

Vad passar bättre en grå måndagsmorgon än att fokusera på spel och lek? Tidigare denna månad lanserade spelföretaget Ubisoft (just nu aktuella i Sverige bl a med lanseringen av Assassin's Creed II) ett nytt spel i USA på tema smyckestillverkning, Style Lab Jewelry Design. Spelet ingår i Ubisofts nya serie Style Lab, som riktar sig till inte minst unga tjejer. Syftet med spelet är precis som det låter, att virtuellt designa halsband, armband och örhängen med olika pärlor, smyckesdelar och berlocker. Till hjälp finns drygt 60 olika smyckesmallar, som kan varieras nästan i det oändliga. I spelet har designern sin egen smyckesbutik där kreationerna säljs och smyckesbeställningar ska avklaras.

Spelaren/designern kan även ta ett foto på sig själv med spelkonsolens kamera för att på så vis få se hur de virtuella smyckena skulle se ut på henne (honom?). Med hjälp av en internetuppkoppling kan hon även visa upp sina designade smycken i Style Labs galleri, som du finner på Ubiworld där Jewelry Design har sitt eget hus på ön Style Lab.

Men spelet tar inte slut där. Det är här det intressanta kommer in! Spelet är framtaget i samarbete med amerikanska pärlbutiken Artbeads och de över 400 komponenter spelaren kan välja mellan finns i deras sortiment. Om en spelare väljer att publicera sina smycken för allmänheten kan designern själv, dennes vänner och bekanta samt alla andra välja att köpa smyckena på riktigt. Ett team hos Artbeads tillverkar den beställda smycket med precis de pärlor designern använt och skickar sedan hem det till kunden.

Vill spelaren själv tillverka sina smycken baserade på modellerna hos skapat i spelet så vet hon också precis i vilken butik hon kan hitta dem.


Om/när detta spel skulle kunna släppas i Sverige känner jag inte till. Hur de i så fall skulle lösa funktionen med att kunna beställa smyckena från Artbeads återstår att se -- om de nu inte skulle välja att ta bort den möjligheten, intressant som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails