torsdag 19 november 2009

Noterat: Spännande smyckesdelar i glas och metall


Cindy Gimbrone, känd som Lampwork Diva, tillverkar inte bara pärlor för smyckesmakare utan även läckra länkar (enstaka eller sammanfogade i korta kedjor) och Double Dips. Dessa double dips är besläktade med de glasblommor och -blad på en metallpinne, som du ibland finner i vintagepärlbutiker. De består av en koppartråd, som kan variera i tjocklek och längd, med en glasdroppe i varje ände. Från början var dropparna klotrunda, men nu varierat dem så att de är avlångt tårformade. I vissa fall har båda dropparna samma färg medan de i andra har olika matchande färger.

Hur kan då dessa smyckesdelar användas? Du finner exempel på detta i hennes blogg: ringstomme, tillböjda och coilade hängen, utsmyckning på ett hänge och separerade som berlocker är vad hon tipsat om hittills. Nedan ser du dem i Cindys egentillverkade örhängen Meandering. Vad skulle du göra med dem?Fotona är © Cindy Gimbrone och här använda med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails