Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 15 oktober 2009

Övrigt: Fyra sätt att förlänga halsband

På Beading Daily diskuterar Jean Campbell om fyra olika sätt att förlänga halsband så de passar olika personer i artikeln 4 Ideas for Necklace Extensions. Förutom klassikern förlängningskedja -- som jag ska gå närmare inpå en annan gång -- så tar hon upp att sy längre "rep", att göra korta sektioner av pärlor på smyckesvajer vid låset samt att använda ett matchande armband som förlängare. Det senare har jag givit mer tips kring i Armband blir halsband.

Andra tips värda att nämna är togglelås med flera sammanlänkade ringar (finns att köpa, men du kan också göra egna i metall eller seeds) samt kommersiella halsbandsförlängare, som passar när du vill förlänga ett redan färdigt halsband. Rings & Things har två varianter av dessa, ett mer avancerad och justerbart alternativ samt ett enkelt kedja-med-lås. Sådana förlängare, inköpta eller egentillverkade, kan vara en service till kunder som äger för korta halsband.


PS! Förutom att förlänga så kan man förkorta halsband. Mer om hur halsbandsförkortare/twisterlås fungerar kan du läsa om under Olika sätt att bära långa halsband och Knutna eller trädda halsband "utan ände".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails