Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 20 augusti 2009

Noterat: Ny typ av magnetlås från Rio Grande

Art Bead Scene tipsar om ett nytt magnetiskt lås i sin blogg. Vad som gör detta patentsökta lås, Magnetic Rio Dexterity Clasp, från Rio Grande så annorlunda är dess utformning. Du öppnar låset ungefär som en klädnypa, sätter motringen över "piggen" i låsets ände och släpper. Magneterna kommer att hålla ihop låset. Mekanismen gör det också enkelt att öppna och stänga låset med en hand, därav dess namn. Låset säljs exklusivt av Rio Grande och finns i Argentium Silver (en silverlegering som motstår oxidering) samt 14 k gult guld.

Även om det kanske inte är ett alternativ för oss alla så det intressant att se olika lösningar på problemet med svårhanterliga smyckeslås. Vare sig det gäller armband, som måste knäppas med en hand, eller smycken för en person med exempelvis ledbesvär eller nedsatt syn så är låset en viktig del i att skapa attraktiva och lättanvända smycken.

1 kommentar:

  1. Ovationer till alla nya idéer vad gäller lättanvända lås! Tillhör själv inte dem som har besvär med att knäppa lås, men har märkt att de armband som blir mest använda är de som går hyfsat lätt att ta av och på. Har därför en förkärlek för magnetlås i alla dess former.

    Bra uppsnappat, Maneki!

    Honey Bee

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails