Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 16 juni 2009

Mönstertips: Söta sommarhattar -- och en midsommarring

Nu när det snart är midsommar passar det väl med ett somrigt tema. Och dagens tema blev alltså pärlade små miniatyrhattar.

Söta hattar av kristall- och blompärlor finner du hos Beadsmania. Som i de flesta japanska mönster används cross-weaving och starten lär du känna igen som ett hana-amimotiv. Ännu en somrig hatt, denna gång av seeds i vitt med rosa rosett, har Parts Club.

Vill du ha fler hattmönster så hittar du några betalprojekt på Bead-patterns.com. Suzanne Cooper har samlat sina hattar i Miniature Hats Beadwork e-Book, men du kan även köpa dem för sig o då har hon följande sommarhattar: Lacy Garden Party Hat, Red Hat samt Hat with Feather. De Lynn Nelson har mönstren Fancy Cream Hat, Blue Hat, Pink Hat och blombrättade Black Hat. Några är mer somriga än andra.


PS! Det är inte direkt pärl- eller smyckesrelaterat, men gillar du minihattar så missa inte Cynthia Howes Millinery In Miniature Tutorials. Är dockhus och minityrer inget för dig så skulle du ju kunna använda en sådan hatt i ett smycke.


Sist vill jag också passa på att tipsa om Parts Clubs myllrande sommarring. Komplett med glitter, blommor, blad, nyckelpigor, fjärilar -- och en geting. Kan det bli mer sommar än så?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails