Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 19 maj 2009

Nyhet: Swarovskis klassiska bicone avvecklas

En snackis i pärlvärlden på sistone är Swarovskis meddelande att deras populärar bicone, #5301, ska avvecklas och istället ersättas med den nya #5328 Xilion Bead, som alltså blir en del av Xilionfamiljen.

Den nya pärlan blandar långa och korta facetter för större briljans och har en rundare midja för större komfort i smyckena. Xilionslipningen är dessutom upphovsrättskyddad, vilket gör att den inte kan kopieras av andra tillverkare. För foton och illustrationer av de två biconeslipningarna, se exempelvis Rings & Things artikel eller Fire Mountain Gems.

Slipningen kommer att göras på alla storlekar av bicones utom 2,5 mm då den är för liten att slipa på detta vis. Utbudet av färger och effekter kommer att vara desamma som på #5301 -- och till samma pris, meddelar Swarovski. Den nya formen har samma dimensioner som den gamla och de kan därför användas tillsammans. Övergången kommer att ske gradvis från 2 juni till september i år.


Föredrar du den klassiska formen så kan tjeckiska Preciosas kristallpärlor vara ett nog så gott alternativ. Såväl tjeckiska som kinesiska pärltillverkare tillverkar nämligen pärlor i liknande form som Swarovskis klassiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails