Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 5 maj 2009

Nyhet: Mer tävlingar och utmaningar

Pärltävlingar brukar dyka upp då och då. Just nu finns det några aktuella tävlingar på temat pärlor eller smyckestillverkning. De jag känner till är:


Vintaj May Challenge
Vintaj har varje månad en utmaning för dig som vill skapa med deras mässingsdelar för smycken och scrapbooking. Maj månads tema är Fresh Melody. Ditt bidrag på temat ska skickas in senast denna fredag, 8/5, vid middagstid (lokal tid). Tycker du tiden är för knapp kan du redan nu planera för kommande månaders utmaningar genom att läsa inlägget Plan Ahead. Vinnaren utses genom röstning på bloggen, vilken är öppen för alla.


Concours Fête des Mères/Mothers Day Design Contest
Franska pärlbutiken Perles & Co inbjuder till en tävling med anledning av Mors Dag. Det vinnande bidraget kommer att visas upp bland deras gratismönster och ska åtföljas av enkla instruktioner för att skapa det. Du tävlar med ett smycke, som ska vara kreativt och nyskapande men ändå enkelt för alla att göra. Allt material som du använder ska finnas i deras butik. Bidrag tas emot 11 -- 15/5.


Sommarminne

Pärlplatsens senaste tävling för medlemmar (som varit registrerade sedan tävlingsstarten) har temat Sommarminnen. Den är öppen för alla pärlarbeten och -smycken och du kan delta med upp till två bidrag. Sista tävlingsdag är 17/5.


Art Bead Scene Blog Monthly Challenge
För maj månad utmanar Art Bead Scene dig att skapa ett verk inspirerat av Monets tavla Näckrosor. Kravet är att du inkorporerar minst en art bead -- se bloggen för definition -- tillverkad av dig eller någon annan pärlmakare. Vinnaren dras slumpmässigt bland de inskickade bidragen, som visas upp på Flickr. Vinsten varje månad är art beads, donerade av amerikanska pärlmakare. Håll koll på bloggen för bilder på aktuell vinst. Bland de bidrag som skickas in den första veckan kommer en redaktör att välja ut sin favorit, som kommer att publiceras på bloggen under rubriken Featured Designer of the Week.


Mmmm.... Miyuki Contest #4
Caravan Beads inbjuder till sin fjärde och slutliga miyukitävling, som nu har fått förlängd tid till den 15/7. För denna tävling ska du använda enbart Miyukis pärlor samt C-Lon eller C-Lon Cord. I övrigt är det fritt fram att skapa allt mellan himmel och jord där pärlorna kan utgöra allt från en liten accent till enda materialet. Alla typer av pärlarbeten, inte bara smycken, accepteras.


2009 års stooora brud-, bröllop & sommarsmyckestävling samt Ditt bästa pärltips
Pärlbutiken Ziddharta öppnar upp för dubbla tävlingar, båda med senaste inlämningsdatum 31/7. I den första tävlingen kan du lämna in max 3 bidrag i kategorierna Brud- & bröllopssmycke, Bröllops/festsmyckning och Vackraste sommarsmycket. Åtminstone hälften av materialet ska vara av en typ som finns i pärlbutiken. Till den andra tävlingen, bästa pärltipsen, kan du lämna obegränsat med bidrag. Det kan röra allt från hur du organiserar dina pärlor till verktyg till design.


Flex Your Creativity
Amerikanska smyckesvajerföretaget SoftFlex Company har utlyst en tävling, som går ut på att skapa ett smycke med någon av deras nya Trios, förpackningar med färgad smyckesvajer i tre matchande nyanser var. Du ska alltså inkorporera alla tre färgerna, som finns i den trio du väljer. Tävlingen är öppen för alla, vilket alltså inkluderar oss svenskar, och du kan skicka in obegränsat med bidrag. Foton på dina bidrag skickar du in på CD eller DVD-skiva per post eller elekroniskt via mail och ska vara dem tillhanda senast 1/9.


För mer om årligen återkommande tävlingar, främst amerikanska, se min förra notis Tävlingar och utmaningar. Jag har inte alltid koll på alla tävlingar. Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad är att följa tipsen -- och själv tipsa -- i pärlforumen, som under Pärlplatsens Tävlingsprat eller Smyckestillverkning iFokus tråd Tävlingssugen?


PS! Glöm inte att läsa igenom alla tävlingsreglerna innan du skickar in ett bidrag! Det finns olika krav på vad du får göra, vilket material du får använda, hur bidraget ska presenteras/skickas in med mera. Det minsta gemensamma kravet brukar dock vara att du ska göra originalkreationer, dvs du får inte använda andras mönster eller plagiera något smycke/pärlarbete du sett någon annanstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails