Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 10 april 2009

Noterat: Den blomstertid nu kommer...


Påsksolen skiner på en blå himmel och allt fler blommor börjar blomma, åtminstone här nere i söder. Vad passar då bättre att tipsa om än lite blommande smyckesdelar?

Fire Mountain Gems i USA säljer två sorters smyckesdelar, som båda är gjorda på äkta blommor. Dels är det hängen med torkade miniatyrblommor, Flores pequeñas, i olika former och färger. Hänget på bilden ovan skulle exempelvis kunna användas till en konfirmationspresent, men där finns även många andra stilar att välja mellan.

Större och mer dramatiska är deras Natural Flower Beading Components, hängen och fokaldelar av riktiga blommor och blad som färgats och förseglats i ett speciellt harts. Vissa delar känns nästan för färgstarka, men det finns också andra som är betydligt mer naturnära i sin färg. Motiven omfattar fler olika typer av blommor och löv.



Vi stannar kvar i USA och passar på att också tipsa om Lily Studios, som säljer fina handgjorda hängen med torkade blommor på färgat glas (stained glass). Somrigt och, återkommande, med en retrotouch. Hängena finns i flera former, färger och motiv och kan fås med en ögla, som hänge, eller två, som länkar. Nyast är de runda hängena. Du kan även köpa ett urval av dem från FusionBeads.


Alla bilder är © Fire Mountain Gems and Beads respektive Lily Studios, använda här med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails