Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 11 mars 2009

Noterat: Intressant i svenska butiker

Jag har en viss förmåga att ofta blicka mot utländska butiker, men självklart kan man också hitta mycket kul och lite annorlunda saker på betydligt närmare håll. Så här följer lite produkter jag fallit för på sistone.



Först ut är en armbandsstomme från Smyckestillbehor.se. Tillräckligt dekorativ för att kunna användas som den är, men ger också spännande möjligheter till att "pynta" med pärlor eller andra smyckesdelar. Som armring är den kanske inte helt ovanlig i sin form, men som armbandsstomme skiljer den sig från många andra. Perfekt för den som vill göra ett lite sirligare armband, men inte vill göra ett eget från grunden.



Sirlig har utökat sitt sortiment med vintagepärlor från 1920- och 1940-talet efter en resa till Paris. Där finns glaspärlor, glasknappar och pyttesmå facetterade metallpärlor (steel cuts) att sukta efter. Själv föll jag inte minst för de härliga lövformade tvåhålspärlorna, som du ser på bilden ovan.



Fru Pärla brukar ha något av det mesta och detta svarta silhuetthänge råkade jag av en slump på där. Ett fint utsirat hänge, som är både somrigt och dramatiskt. Passar även de som inte annars tycker så mycket om trä i smycken. Du hittar också rosor i samma stil i butiken och föredrar du metall finns det också silhuetthängen i metall. Dock är bara löven svarta.



Spännande halvädelstenspärlor har SuzAhlsa Design. Jag som gillar matt (frostad) halvädelsten föll för hennes frostade agat, som finns i flera färger och storlekar, och spännande "råa" färgade agat med svart antikfinish. Fina färger finns där också i stenar som blå impression jasper och soocho jade.


Sötaste ringen/ringstommen har nog Teardevil, med bevingade döskallar. Ringen finns bara i en storlek så för vissa är den idealisk som ringstomme medans andra kanske föredrar att använda den som exempelvis ett halsbandshänge.


Och när vi ändå är inne på stommar så måste ju Pärltorget nämnas. De har mässingsarmringar i inte mindre än 4 bredder, som är idealiska för att ge stadga åt pärlbroderade armband (Pärltorget säljer även Lacy's Stiff Stuff och Ultrasuede för detta ändamål). En typ av tillbehör, som annars inte alltid är så lätta att inom Sveriges gränser.


Ja, det var bara en pytteliten del av alla de olika pärlor och smyckesdelar som finns att sukta över. Nu är det snart vår och visst är även pärlgömmorna i behov av lite vårstädning så att det finns plats för nytt. För inte kan man väl få för mycket pärlor?

2 kommentarer:

  1. Hej maneki!
    Även Myllra har fått in mässingstommar, UltraSuede och Lacy's Stiff Stuff i sitt sortiment. Det verkar som intresset för pärlbroderi växer :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det vore inte helt fel, att få se mer pärlbroderi. Hoppas det blir mer än en tillfällig trend.

    Och för den som inte har tålamod för pärlbroderi så kan stommarna även användas till andra typer av smycken. Vill man göra något enkelt så kan man bara sy fast ett dekorativt band på framsidan (och fodra med t ex UltraSuede/fuskmocka)eller varför inte göra ett vanligt broderi, utan pärlor? Alternativen är många.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails