Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 27 januari 2009

Nyhet: Ny katalog från Sargenta

Få saker är bättre än pärlpost och det inkluderar för min del även kataloger. Idag damp malmöbaserade Sargentas produktkatalog (del 1: "halvfabrikat och material för ädelsmide och smyckestillverkning) ned i brevlådan. Sargenta har två kataloger och förutom del 1 finns det en del 2, som fokuserar på verktyg. Katalogerna förnyas vartannat år, vilket innebär att ena året är katalog 1 förnyad och andra året katalog 2. Båda katalogerna kan beställas gratis från Sargenta, som sedan en tid tillbaks nu även har en hemsida. På hemsidan hittar du även katalogerna i pdf-format (utan priser).

Så vad finns det då för nyheter i årets katalog? Jag tycker mig märka att de mer börjat profilera sig även mot oss som inte arbetar så mycket med ädelsmide utan andra former av smyckestillverkning. Bland nyheterna finns nämligen produkter som wire guardians (trådskydd), färgad smyckesvajer, färgad koppartråd, wire lace och sidensnöre. Eller är det kanske så att fler guld- och silversmeder börjat intressera sig för dessa tekniker? Äkta silver och guld är dock förstås fortfarande i fokus.

I den mer traditionella delen av katalogen finner vi nyheter som enkla symbolstämplar (hjärta, stjärna m fl), färgade sterling silverpärlor, matterade dropp- och hjärtformade pärlor, matterade berlocker, flera nya instickslås, hjärtformad collierförkortare, nya örhängesmodeller (krokar, brisyrer, creoler) samt "pre-setting stenar", som förenklar arbetet att fatta in smyckesstenar i silver.

PS! Observera att alla priser är exkl. moms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails