Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 28 augusti 2008

Nyheter: Spännande nytt från Panduro

Jag, liksom många andra, började pärla genom Panduro och Pärlplatsen. Panduro var min första pärlaffär, som sedan med tiden ersattes av andra prisvärdare och specialiserade pärlbutiker. Och där skiljer jag mig inte så mycket från många andra pärlare. Men på sistone tycker jag de har lyckats förnya mitt intresse för dem. Den nya katalogen för 2008/2009, som jag fick i mina händer idag, är ett tecken på det jag redan märkt en tendens av: Panduro vågar profilera sig. Kvar finns samma bas som alltid med rocaillepärlor, fire-polished med mera, som hängt med sedan före pärlboomen för några år sedan. Men här finns också saker för moderna pärlsmycken som få andra har. Visst har flera svenska pärlbutiker sin inriktning, men Panduros sortiment våga skilja sig från standardutbudet för modesmyckestillverkare.

Som rehabiliterad plastsnobb fastnade jag för deras nya svarta smyckesdelar i akryl. Kul, annorlunda och moderna. Till det ett basutbud av svarta metalldelar. Svart är en färg som verkar ha ökat i popularitet, något som Panduro nu snappat upp och tolkat. De har mer plast: hängen av akryl för köparen att själv dekorera med vackra papper eller målningar. Hängena passar kanske inte minst den som gillar collagesmycken, men de går att använda till många stilar beroende på val av motiv. Däremot hade jag nog sett glashängen istället om de ska användas till halsbande eftersom det kräver lite tyngd, som akryl saknar.

Bläddrar vi lite till så fastnar min romantiska sida lite för de silverpläterade filigranmellandelarna: länkade genombrutna pärlor, som passar till mycket. Panduro har också flera andra delar här som verkligen är överdragna med äkta silver (silverpläterade) till skillnad från övriga sortimentet som är silverfärgat. Även deras farfallepärlor, en speciell form av småpärlor som jag tidigare bara sett i min franska favoritbutik, är ett kul inslag. De passar inte minst nybörjare som gillar att trä smycken eftersom formen gör att smycket får en intressant bubblig effekt av sig själv.

Sedan förra katalogen hänger också ett flerfärgat brett utbud för tenntrådssmycken med. Roligt säger jag som missade 70-talet då de var populära förra gången. Själv har jag hållit mig från de traditionellaste metoderna för här finns spännande material att experimentera med för att hitta sin egen stil och teknik. Inte minst den vackra kopparfärgade tråden gillar jag.

I Panduros nya basutbud sedan några år ingår swarovskipärlor. Plus för att de har andra pärlor än bicones. Visserligen är de bara tillgängliga i crystal AB och inte särskilt billiga, men få andra butiker i Sverige har dessa former. De har också runda kristaller, som är dyrare än bicones men i mina ögon finare. Enda minuset är att de inte behåller de engelska namnen, som vi är vana vid. Grön, blå eller brun är dåliga namnval när Swarovski gör fler olika nyanser av dessa färger. (Sedan får jag väl ärligt erkänna att jag bara köper deras swarovskipärlor på rea, där de hamnar då och då.)

Slutsatsen är att jag fortfarande gör mina största pärlinköp i andra affärer, men Panduro har några intressanta nyheter för pärlande i det kommande höstmörkret som jag definitivt blev nyfiken på när jag såg dem. De är fortfarande det bästa stället för den som vill hitta olika sorters hobbymaterial eller börja en ny hobby.

För fler nyheter: hämta katalog hos närmaste butik eller återförsäljare, beställ den gratis eller läs online via Panduros hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails